Monday 21 June 2010

איך להכין פרליני שוקולד לבד

פרלינים עבודת יד, ממרכיבים טבעיים ובריאים.

זוהי גרסה משלי למתכון שמופיע כאן

מתכון:

  • 1 כף גריסי קקאו מעוכים למשחה (טוחנת במטחנת תבלינים או בעלי ומכתש)

אלו גריסי קקאו (תודה לסיון המקסימה שקנתה לי אותם לפני שנה)


וכאן לפני שאני טוחנת אותם בשני שלבים. שלב 1 במטחנה שלב 2 בעלי ומכתש.


עלי ומכתש עם קצת עזרה, שימו לב לאבקה הנאה בכלי.


  • חצי כוס קשיו לא קלוי טחון לאבקה (במטחנה שלעיל)


  • 4 תמרי מדג'ול אורגנים, ללא גלעין
  • כף שמן קוקוס כתית מעולה/ כף חמאת קקאו

לחמאת קקאו יש ריח טוב יותר ולכן בחרתי בה:


ממיסים אותה בבן מארי- בתוך סיר עם מים על אש קטנה


  • כמה טיפות תמצית וניל ביתית


לערבב ידנית או במעבד מזון - אני לשתי ביד. פוררתי את התמרים ולשתי עד שהכל נהיה אחיד.


הנה כדור שוקולד אחיד, לפני חלוקה לתבנית


לשים בתוך תבנית סיליקון של קוביות קרח (איקאה, תבנית פרחים. היא משחררת שוקולדים נהדרים!) (אפשר גם ללוש לנחשים, כדורים, וכו'..)


להכניס למקפיא ל-20 דקות או למקרר או מקום קר עד שזה מתקשה.. אפשר לעטוף בנייר צלופן ו-או נייר כסף.

ולאכול!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails